Pamiętasz
chleb z masłem na wakacjach u Babci? Nasze masło osełkowe to prawdziwe masło,
wytwarzane tradycyjnymi metodami, bez dodatku soli, barwników i konserwantów.
Ubija się je w specjalnej maselnicy z kremowej śmietanki, wcześniej
pasteryzowanej i ukwaszonej bakteriami mlekowymi. Następnie ręcznie formuje się
specjalny kształt osełki. Ma kremową, delikatną konsystencję i ten maślany
smak....
Posmakuj:
Zmiażdż 2 ząbki czosnku i
zmiksuj z masłem w miseczce, dodaj szczyptę soli i białego pieprzu. Posmaruj
pajdę ciemnego, pełnoziarnistego chleba - smacznego !
Masło Ekstra Osełka z Jezierzyc
Otrzymywanie:
Masło produkowane jest z pasteryzowanej, ukwaszonej czystymi
kulturami bakterii mlekowych, śmietanki kremowej, wyłącznie tradycyjnymi
metodami bez
dodatków soli, barwników, konserwantów czy aromatów.
Wynikiem jest gładka konsystencja oraz naturalny, śmietankowy smak.
Pozostałe
informacje:
Wartość
energetyczna: 3123 kJ/746kcal w 100g
Warunki
przechowywania: przechowywać w temp. 1-10 °C
Termin
przydatności do spożycia: 14 dni
Białko
- 0,7g, tłuszcz - 82,5g, węglowodany - 0,7g
Opakowanie
jednostkowe: 300g/ 1 szt