Pamiętasz chleb z masłem na wakacjach u Babci? Nasze masło osełkowe to prawdziwe masło, wytwarzane tradycyjnymi metodami, bez dodatku soli, barwników i konserwantów. Ubija się je w specjalnej maselnicy z kremowej śmietanki, wcześniej pasteryzowanej i ukwaszonej bakteriami mlekowymi. Następnie ręcznie formuje się specjalny kształt osełki. Ma kremową, delikatną konsystencję i ten maślany smak....

Posmakuj: 
Zmiażdż 2 ząbki czosnku i zmiksuj z masłem w miseczce, dodaj szczyptę soli i białego pieprzu. Posmaruj pajdę ciemnego, pełnoziarnistego chleba - smacznego !
 

                             Masło Ekstra Osełka z Jezierzyc


Otrzymywanie:
Masło produkowane jest z pasteryzowanej, ukwaszonej czystymi kulturami bakterii mlekowych, śmietanki kremowej, wyłącznie tradycyjnymi metodami bez dodatków soli, barwników, konserwantów czy aromatów. Wynikiem jest gładka konsystencja oraz naturalny, śmietankowy smak.

Pozostałe informacje:
Wartość energetyczna: 3123 kJ/746kcal w 100g 
Warunki przechowywania: przechowywać w temp. 1-10 °C 
Termin przydatności do spożycia: 14 dni
Białko - 0,7g, tłuszcz - 82,5g, węglowodany - 0,7g 
Opakowanie jednostkowe: 300g/ 1 szt