Nasza
Firma mieści się12 km od Leszna (trasa nr 5 Poznań – Wrocław).
Na rynku
działamy od 1995r jako zakład prywatny.
Doświadczenie
w produkcji nabiału ma długą historię o czym świadczą zachowane zdjęcia
jeszcze z okresu miedzywojennego XX wieku. Także wtedy mleczarnia była w rękach
prywatnych właścicieli.
Po
wojnie przejęła ją Rolnicza Spółdzielnia Mleczarska w Lesznie, w której
obecni właścicele pracowali prawie 30 lat.
Od
1995r. działamy jako Mleczarnia Jan Korbik rodzinna firma, która zatrudnia 10
pracowników.
Produkujemy
metodami tradycyjnymi w oparciu o wieloletnie doświadczenie następujące wyroby:
Twarożek
pełnotłusty „Jezierzycka Krówka” - specjalność firmy, twaróg
półtłusty,masło, masło klarowane, maślanka oraz zakwas.
W
czasach produkcji masowej żywności przetworzonej Mleczarnia Jan Korbik wychodzi
naprzeciw oczekiwaniom konsumentów, którzy zwracają uwagę na zdrowe odżywianie
oferując im swoje zdrowe, naturalne produkty przy produkcji których nie
stosuje się żadnych konserwantów ani dodatków do żywności.
Dzięki
temu oraz wysiłkom wszystkich pracowników firmy produkty Mleczarni Jan
Korbik od lat zachowują tę samą najwyższą jakość.
Nasze
produkty są alternatywą dla żywności wielkoprzemysłowej, skierowane do
konsumenta ceniącego sobie zdrowe odżywianie.
Ponieważ
dobro i satysfakcja konsumenta są naszym najwyższym dobrem, dlatego poprzez
dbałość o wysoką higienę produkcyjną i opakowania próżniowe produkty mają długi
okres przydatności do spożycia.
Chcemy,
aby nasze wyroby trafiały na stoły każdej rodziny.