Nasza Firma mieści się12 km od Leszna (trasa nr 5 Poznań – Wrocław).
 
Na rynku działamy od 1995r  jako zakład prywatny. 

Doświadczenie w produkcji nabiału ma  długą historię o czym świadczą zachowane zdjęcia jeszcze z okresu miedzywojennego XX wieku. Także wtedy mleczarnia była w rękach prywatnych właścicieli.
 Po wojnie przejęła ją Rolnicza Spółdzielnia Mleczarska w Lesznie, w której  obecni właścicele pracowali prawie 30 lat.
 Od 1995r. działamy jako Mleczarnia Jan Korbik rodzinna firma, która zatrudnia 10 pracowników.

 Produkujemy metodami tradycyjnymi w oparciu o wieloletnie doświadczenie następujące wyroby: 
Twarożek pełnotłusty „Jezierzycka Krówka” - specjalność firmy, twaróg półtłusty,masło, masło klarowane, maślanka oraz zakwas. 

W czasach produkcji masowej żywności przetworzonej Mleczarnia Jan Korbik wychodzi naprzeciw oczekiwaniom konsumentów, którzy zwracają uwagę na zdrowe odżywianie oferując im swoje zdrowe, naturalne produkty przy produkcji których nie stosuje się żadnych konserwantów ani dodatków do żywności. Dzięki temu oraz wysiłkom wszystkich pracowników firmy produkty Mleczarni Jan Korbik od lat zachowują tę samą najwyższą jakość.
Nasze produkty są alternatywą dla żywności wielkoprzemysłowej, skierowane do konsumenta ceniącego sobie zdrowe odżywianie. 
Ponieważ dobro i satysfakcja konsumenta są naszym najwyższym dobrem, dlatego poprzez dbałość o wysoką higienę produkcyjną i opakowania próżniowe produkty mają długi okres przydatności do spożycia.

Chcemy, aby nasze wyroby trafiały na stoły każdej rodziny.