• O firmie
  • Produkty
    • Twaróg Półtłusty
    • Twaróg Pełnotłusty
    • Maślanka
    • Masło
    • Masło klarowane
    • Zakwas
  • Kontakt

 

Twaróg półtłusty Krajanka z Jezierzyc to idealny dodatek do razowego pieczywa na zdrowe śniadanie. Wytwarza się go naturalnie, poprzez ukwaszanie mleka czystymi kulturami bakterii. Jest bardzo delikatny, lekko się kruszy. Ma lekko śmietankowy smak i nutkę kwaskowości.

_____________
Posmakuj:

Świetne zestawienie: twaróg z nowalijkami. Rozkrusz ser widelcem, dodaj 2 łyżki śmietany. Dosyp pokrojone na drobno: rzodkiewkę, ogórek i szczypior. Dopraw solą i pieprzem. Skosztuj sam lub z razowym chlebem. 

 

 

 

 

Twaróg Półtłusty Krajanka z Jezierzyc

 

Otrzymywanie:

Otrzymuje się poprzez ukwaszenie czystymi kulturami mleczarskimi świeżego mleka. Bez dodatków zapachowych, konserwujących i smakowych. Posiada charakterystyczny kwaskowy smak. Nadaje się doskonale do kanapek i sałatek. Polecany cukiernikom na różnego rodzaju wypieki i ciasta, zwłaszcza tradycyjnego sernika. 

 

Pozostałe informacje:

Wartość energetyczna: 537 kJ/128kcal w 100g

Warunki przechowywania: przechowywać w temp. 1-10 °C

Termin przydatności do spożycia: 7 dni

Zawartość tłuszczu w s.m. 15 +/- %

Opakowanie jednostkowe: ok. 400g (sprzedaż wg wagi)

Opakowanie zbiorcze: ok. 15 kg (skrzynka)

Dodaj komentarz
JComments
O firmie    Produkty    Kontakt
Copyright © 2012 Mleczarnia Jan Korbik. Wszelkie prawa zastrzeżone.

.