Twaróg półtłusty Krajanka z Jezierzyc to idealny dodatek do razowego pieczywa na zdrowe śniadanie. Wytwarza się go naturalnie, poprzez ukwaszanie mleka czystymi kulturami bakterii. Jest bardzo delikatny, lekko się kruszy. Ma lekko śmietankowy smak i nutkę kwaskowości.
_____________
Posmakuj:
Świetne zestawienie: twaróg z nowalijkami. Rozkrusz ser widelcem, dodaj 2 łyżki śmietany. Dosyp pokrojone na drobno: rzodkiewkę, ogórek i szczypior. Dopraw solą i pieprzem. Skosztuj sam lub z razowym chlebem.
Twaróg Półtłusty Krajanka z Jezierzyc
Otrzymywanie:
Otrzymuje się poprzez ukwaszenie czystymi kulturami mleczarskimi świeżego mleka. Bez dodatków zapachowych, konserwujących i smakowych. Posiada charakterystyczny kwaskowy smak. Nadaje się doskonale do kanapek i sałatek. Polecany cukiernikom na różnego rodzaju wypieki i ciasta, zwłaszcza tradycyjnego sernika.
Pozostałe informacje:
Wartość energetyczna: 537 kJ/128kcal w 100g
Warunki przechowywania: przechowywać w temp. 1-10 °C
Termin przydatności do spożycia: 7 dni
Zawartość tłuszczu w s.m. 15 +/- %
Opakowanie jednostkowe: ok. 400g (sprzedaż wg wagi)
Opakowanie zbiorcze: ok. 15 kg (skrzynka)